Memori

Voor warme reacties &
mooie herinneringen

Memori

Betrokken samenwerking van begin tot eind

Naast het ontwikkelen van het nieuwe platform van Memori.nl, zijn wij vanaf het begin betrokken bij de overgang van Condoleanceregeister.nl naar Memori.nl. Milk & Media is naast de technische ontwikkeling gevraagd om mee te denken op conceptueel niveau. Van waaruit de ontwikkeling is gestart, tot op heden zijn wij direct betrokken bij de doorontwikkeling van Memori.nl.

Behouden of vernieuwen?

Na de opsplitsen van Memori.nl en Condoleanceregister.nl, zijn er diverse grote problemen in verschillende fases aangepakt. De grote bij aanvang was of het bestaande platform behouden kon blijven of dat er een nieuw platform ontwikkeld moest worden.

  • Zo was de website niet responsive, wat de gebruikerservaring en het gemak niet ten goede kwam.
  • Het design was verouderd en niet tijdloos.
  • Beheren van de vele functionaliteiten was lastig, omdat het beheer sterk verouderd was.
  • Memori.nl heeft de wens om dit concept ook in andere landen te lanceren. De website was helaas niet geschikt om in meerdere talen aan te bieden.

Hippe designs op gepaste wijze

Voor de doorontwikkeling van Memori.nl is het design door Bureau Vet ontwikkeld en heeft Milk & Media de verantwoordelijkheid over de ontwikkeling van het platform gekregen. De oplossing is zowel op conceptueel niveau als op technisch niveau gezocht. Vanwege het unieke concept heeft de opdrachtgever veel geëxperimenteerd, op zoek naar de juiste boodschap voor de juiste doelgroep. Nu, anno 2016, kan er gezegd worden dat de juiste richting is gevonden. Grote namen in de uitvaartbranche hebben zich aangesloten en gaan het concept in binnen- en buitenland vermarkten.

Op maat beheer

Technisch gezien is Memori.nl een op maat project, waar wij de volledige vrijheid hebben om features door te ontwikkelen naar eigen inzicht. Memori.nl heeft een bruikbaar beheer, een goede flow om memori’s aan te maken en reacties te plaatsen bij een memori.

Is de opdracht in
meerdere fases opgedeeld?

Ja, dit project is en wordt nog steeds uitgebreid met nieuwe mogelijkheden voor de gebruiker. In iedere fase zijn wij betrokken om op technisch vlak mee te denken en te ontwikkelen. In samenwerking met Uitgeverij ZorgNa is de website o.a. gefaseerd responsive gemaakt, om zo ook bezoekers op smartphones en tablets te bedienen. Milk & Media werkt al 6 jaar mee aan het concept van Memori.

Meertaligheid en eigen API

Inmiddels is het volledige systeem omgezet naar een meertalig systeem, waardoor er in de toekomst uitgebreid kan worden naar het buitenland. Voor de communicatie met externe systemen, is er een API ingericht waarmee informatie uitgewisseld kan worden.

Gekozen framework

Voor de ontwikkeling van het platform is gekozen voor een backbone library die voornamelijk ondersteuning biedt bij de structuur van de website en het uitwisselen van data met interne en externe systemen.

Overzicht van case

Bekijk Website Of neem contact met ons op